lauantai 11. toukokuuta 2013

ÄITIENPÄIVÄ

Vanha kuva.. Vuoden takainen. Mutta asiaa oli :D Tämä äitinä oleminen on sitte ihanaa ku saa teille rakkaat kertoa kaikenlaista kivaa siitä ja teitä rakkaat kiinnostaa ne niin paljon. Olen yrittäny monesti saada Nico syömään "isojen" poiken ruokaa. Siis 8kk purkkiruokia, mutta ne on ihan tajuttoman isoja paloja. Eihän se poika syö. Ja sitten Bonan ruoka on hieman pienempää ja olen saanu syötettyä sitä jonkun verran. Eli opettelu asteella ollaan. Iso poika siis kasvaa ;) Huomenna on äitienpäivä. Ja kateellisena aina luen lehdestä kun kaikki kertovat, miten ihana mies on kun se vie silloin ulos syömään.. antaa kukkia, lahjoja.. Ei meillä koskaan. Kyllä harmittaa. Mutta ainakin muistan omaa äitiäni ja mummoa. Sen täytyy riittää kunnes löytäisin sellaisen prinssin joka voisi minua silloin muistaa ;) ;)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikset sie tehe ite Nicolle ruokia? Silloin voisit testata mistä poikaa tykkää (varsinkin jos tarjoat erikseen ruokia) ja sitä kautta valmistaa sellaista mistä poika pitää :) ja lisäksi voit tehä niistä just sellasen kokosia mikkä kelpaa pikkuherralle :) joskus lapsilla mennee pitempää tottua uuenlaisiin ruokiin niin rakenteisiin kuin makuihinkin.

Kiki kirjoitti...

Ku mie en tiiä miten mie tekisin ja osaisinko. Ehkä pitäis alkaa opetella ;) Vinkkejä kaivataan...

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kuule vain keität eri ruoka-aineita (pottu, porkkana, liha jne.) ja net joko osaksi soseutat tai annat isompia paloja syötäväksi pojalle. Voit myös tehä isomman satsin kerralla ja pakastaa annoskokoisina pakkaseen. Ei se oo sen vaikiampaa. Hyviä tapoja totuttaa lasta ns. rakeisempaan ruokaa (eli sellaiseen joka ei oo pelkkää sosetta) on antaa lapsen sormiruokailla. Ei välttämättä kokoajan vaan aina silloin tällöin esim. porkkanaa (niin keitettynä kuin raakanakin), kukkakaalta, leipää jne.
Nicohan on kuitenkin sen ikäinen että voi periaatteessa jo syyä samaa ruokaa kuin muu perhe. Tietysti vähemmän suolasempaa ja muutenkin mausteien käyttöä kannattaa harkita mitä kannattaa käyttää ja kuinka paljon.
Kokeilemalla sie opit, eikä se haittaa vaikka ei heti onnistukaan. Rohkiasti vaan hääräilemään kyökkiin ja poju tietty mukkaan touhuihin. :)
Ps. Syökö Nico vielä ite vai syötäkkö sie? Tai annatko Nicolle myös lusikan vaikka sie syöttäisikki? Se nimittäin on iha hyvä antaa, vaikka se ruoka menis enemmän lattialle kuin omaa suuhun. Tässä kuitenkin lapsi oppii käyttämään lusikkaa ja syömään itse, mutta myös samalla kiinnostus ruokaan kasvaa. Lisäksi se on muullekin kehitykselle hyväksi (hienomotoriikka, käen ja silmän yhteistyö jne.)

Kiki kirjoitti...

Kerran teinkin ite, mutta ku sulatin ja lämmitin sen, niin siinä oli ihan kauhea rakenne siinä ruoassa. Mie syötän poikaa ite. Ja nyt Nico on oppinu syömään leipää ja 12kk ruokia :) Ja ehkä yksi syy miksen syötä tavallista ruokaa on, että mie en muistakkaan koska viimeksi tein ruokaa kotona. Pitäis alkaa varmaan taas tekemään ja kokkailemaan. Mutta pittää antaa sen joskus värkätä ja sotkea ite sen lusikan kanssa :) Kiitti neuvoista. laitan jokkaisen korvan taakse.

Kiki kirjoitti...

hyviä uutisia! Nico oppi syömään leipää ja oikeaa ruokaa! Ihan yhtäkkiä. Nyt menee hyvin :D

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kuulla, että Nico oppinut syömään oikiaa ruokaa :)
Ala sie kuiten tekkeen ruokaa sielä kotonakin ja syömään yhessä pojan kanssa. Näin annat hyvää esimerkkiä pojalle ja hän pääsee osaksi ruoanlaittoa. Lapsille se on tosi kivaa kun saa osallistua ihan normikotiaskareisiin. Mulla itellä on 4,5v. tyttö ja hän nauttii älyttömästi kun saa olla äiskän ja iskän pikkuapulainen (tietysti sillä etellyksellä että se lähtee hänestä itestään, silloin kun äiskä pyytää apua tai käskee esmes siivota omia sotkuja niin voi olla ettei innostusta löyvykkään;D)
Toivottavasti neuvoistani on jotai iloa ollut :)
Ps. Tsemppiä uuteen arkeen Nicon kanssa kaksistaan ! :)

Kiki kirjoitti...

Niin se pitää alkaa tekemään ruokaa kotona :) Kiitos vinkeistä ja niistä on kyllä ollut paljon apua :)